Hei,
Tässä vielä visualisoituna hyvä psykologian vastauksen rakenne. Ideana on, että voit hahmottaa vastauksen ikään kuin laatikkoina, johon sijoitat vastauksen ajatukset. Muista lisäksi vastauksen sidosteisuus, että kappaleetkin liittyvät toisiinsa.
Hyvän psykologian vastauksen rakenne:
Mieti tarkkaan, mitä kysytään. Vastaa kaikkiin kysymyksen kysymyksiin.
Johdanto:
määrittele kysymyksen pääkäsitteet esim. motivaatio ja motiivit kerro ajankohtaisuudesta, jos sopii vastaukseen Linkitä jollain tavalla jo kysymykseen jos voit paljastaa jotain jo vastauksesta, niin tee se tähän ytimekkäästi (vain muutama lause)
|
Käsittelyosuudet x(3-4)
Kysymyksen taustoitusta esim. vaihto-opiskelija kysymyksessä hieman vaihto-oppilas teeman kuvailua (käytännön osuus) Mikä teoria sopii vastaukseen? Miten soveltaisit sitä kyseiseen kysymykseen esittele teoria lyhyesti! Sovella teoria jokaista kohtaa teemaan esim. Ryan ja Decinin: 1. autonomia, 2. Osaaminen eli kompetenssi 3. Yhteenkuuluvuus
|
2. Käsittelyosuus
Käsittelyosuus
Käsittelyosuus
Löytyisikö tähän jokin laajempi näkökulma esim. sosiaalinen, biologinen tai jopa yhteiskunnallinen näkökulma tai näkökulma yli kurssirajan tai jopa yli oppiainerajan? (Näillä vastauksen saa nousemaan kiitettävän rajalle ja sen yli🛸, kun perusasiat ovat kunnossa)
|
Koonti, lopuksi:
Ytimekäs ydinasioiden koonti Ytimekäs kokoava vastaus kysymykseen/kysymyksiin. Tämä kohta on erityisen tärkeä, jos vastaus on pitkä.
|
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti